Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със загряване на 155 1.7

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със загряване на 155 1.7

Здревейте,

Отварям тази тема, защото аз лично не мога да измисля причината за загряването на 155цата. Та колата е от подписа и в момента братовчед ми я кара. Колата както и да се кара, вдига висока температура (малко преди прегряване), независимо как и къде се кара (по магистрала, в града, бавно, бързо, по наклон,..). Искам да спомена, че водна помпа и термостат с датчик са сменени с нови, радиатора е продухан (и този на парното), както са проверени и маркучите. Въпреки това колата загрява и надува системата (като загрее много започва да пръска вода през капачката на казанчето).

Моля да дадете малко идеи какъв може да е проблема и как да го отстраня, че на мен ми свършиха идейте.
    Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
    Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
    Alfa Romeo 90 2.0 '87
    sigpic

имам неприятното усещане, че става дума за гарнитура на глава! Не искам да съм лош пророк, но щом всичко друго е наред. Оп а вентилатора как работи? Изобщо работи ли - и двете степени ли и по колко време? Датчика на радиатора за него сменян ли е ?

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Вентилатора си е проверен и работи и на двете скорости. Лошото е, че не работи много дълго време.... ако трябва да съм чесен, не съм засичал колко време точно работи.....
      Last edited by botsos; d.m.y г., 18:47.
      Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
      Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
      Alfa Romeo 90 2.0 '87
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
        имам неприятното усещане, че става дума за гарнитура на глава! Не искам да съм лош пророк, но щом всичко друго е наред. Оп а вентилатора как работи? Изобщо работи ли - и двете степени ли и по колко време? Датчика на радиатора за него сменян ли е ?
        И на мен ми прилича на издухана гарнитура,но все пак трябва да се провери.Това че сте продухвали радиаторите не е гаранция че не са запушени.
        Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
        Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Щом си сменил всичко с ново и всичко както ти казваш работи вървиш към гарнитура на тиквата за съжаление!
          155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4